Jeśli lubicie słodkie śniadania, pełne kolorów i smaków, i do tego uwielbiacie mango – koniecznie spróbujcie przepisu na smoothie bowl z mango. Szybkie w przygotowaniu, bardzo sycące i jeszcze bardziej odżywcze. Dodatek wody kokosowej i ananasa daje bardzo odświeżający i witalizujący efekt. Uczta dla smaku i dla oka!
Składniki na 1 porcję:
Do smoothie:
- Mango – 1/2 sztuki lub ok. 200g pulpy z mango
- Ananas (świeży)- 1 plaster
- Banan – 1/2 sztuki
- Woda kokosowa – 1 szklanka
Na wierzch:
- Kawałki ananasa i mango
- Borówki- kilka sztuk
- Granola – 4 łyżki
- Listki mięty lub bazylii
- Wiórki kokosowe (opcjonalnie)
Smoothie bowl z mango- Sposób przygotowania:
- Do blendera wlej wodę kokosową, dodaj mango, ananasa i banana. Dokładnie zblenduj na gładką masę.
- Przelej do miseczki i posyp z wierzchu kawałkami owocami i granolą
- Udekoruj miętą lub bazylią
- Jeśli wolisz schłodzoną wersję, użyj wody kokosowej prosto z lodówki lub do blenderowania dodaj 2-3 kostki lodu.
- Smacznego!
INNY PRZEPIS NA ŚNIADANIE Z MANGO: WEGAŃSKI BUDYŃ Z AWOKADO I BANANEM [PRZEPIS]
INNY PRZEPIS NA ŚNIADANIE Z MANGO: KURCZAK MANGO OD AFTERFIT CATERING [PRZEPIS]
Jeśli natomiast macie problem z obieraniem mango, warto zerknąć poniżej.