Sałatka z mozzarellą, mango, truskawkami i oliwkami – to nasza inspiracja na dziś. Bardzo ciekawe połączenie słodkich truskawek i mango z wytrawnymi oliwkami. Całość podkręca dressing balsamiczno-klonowy, który gwarantuje, że sałatka ta zapewni Wam niezapomniane doznania smakowe.
Składniki:
Na sałatkę
1) roszponka lub rukola – 2 garści
2) truskawki (przekrojone na pół) – 10 dużych truskawek
3) mango (pokrojone w kostkę) – jedna połówka
4) kulki mozzarelli – 6 sztuk
5) oliwki greckie Kalamata – 5 sztuk
Dressing
1) ocet balsamiczny – łyżka
2) oliwa extra vergine – łyżeczka
3) syrop klonowy – łyżka
4) sczypta świeżo zmielonej soli i pieprzu
Sałatka z mozzarellą – sposób przygotowania
D0 miski wrzuć rukolę lub roszponkę, mango, truskawki, mozzarelle i oliwki. W osobnym naczyniu wymieszaj składniki do dressingu, wlej do miski z sałatką i porządnie zamieszaj.
SPRAWDZ RÓWNIEŻ: SAŁATKI PRZED I PO TRENINGU (LISTA 9 NAJSMACZNIEJSZYCH)
WARTO RÓWNIEŻ ZOBACZYĆ: Najlepsze sałatki według przepisów Joli