Szukacie idealnego, zdrowego fit-deseru na cieplejsze dni? Mrożone batoniki jogurtowe z owocami i granolą będą rozwiązaniem 🙂 Bez gotowania i na szybko, ale trzeba przygotować wcześniej ;). Składniki ultra proste, jak do owsianki: jogurt+owoce+musli; ale w tym wykonaniu zdecydowanie atrakcyjniejszy. Świetny na przekąskę!

Składniki na 6 porcji:

  1. Jogurt grecki- 1 kubek
  2. Syrop klonowy lub miód – 1 łyżka
  3. Granola lub musli z orzechami – 4 łyżki
  4. Jagody lub borówki – 1/2 szklanki
  5. Truskawki (pokrojone w plasterki – kilka sztuk

Mrożone batoniki jogurtowe – sposób przygotowania:

  1. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i odłóż na bok.
  2. Jogurt grecki i syrop klonowy (lub miód) wymieszaj w misce do momentu połączenia.
  3. Wlej na przygotowaną wcześniej blachę do pieczenia i rozsmaruj na cienką warstwę.
  4. Na warstwie jogurtu rozsyp granolę lub musli, borówki i truskawki pokrojone wcześniej w cienkie plasterki.
  5. Przykryj blachę do pieczenia kawałkiem folii aluminiowej. Umieść w zamrażarce na dwie godziny lub na noc, aż batonik się zamrozi. Pokrój na kawałki.
  6. Podawaj prosto z zamrażarki, by się nie rozmroziło :).

Pyszne batoniki jogurtowe

WIĘCEJ O FIT DESERACH I ZDROWYCH ZAMIENNIKACH CUKRU PISALIŚMY TUTAJ : Słodkości bez wyrzutów sumienia

Jeśli zastanawiacie się jaki jogurt grecki będzie najlepszy, zerknijcie TU.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *