Mamy dla Was pomysł na niesamowicie ciekawe połączenie smaków. Przepis na ten makaron skradł nasze serce i już niedługo będziecie mogli znaleźć go w naszych zestawach.

Składniki na 2 porcje:

  1. Ulubiony bezglutenowy makaron (200 g przed ugotowaniem) – może być również zwykły jeśli nie lubisz bezglutenowego.
  2. Pierś z indyka pokrojona w paski (około 200-250 g)
  3. Olej ze słoika z suszonymi pomidorami (2 łyżki)
  4. Czosnek pokrojony w paski (3 ząbki)
  5. Suszone pomidory pokrojone w paski (100 g)
  6. Upieczona dynia (około 250 g)
  7. Pestki dyni (40 g)
  8. Baby szpinak (2 garści)
  9. Feta (około 80-100 g)
  10. Oliwa (1 łyżka)

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją w osolonej wodzie.
  2. Dynię pokroić w kostkę i piec w temperaturze 200 stopni przez około 18-20 minut.
  3. Na oliwie podsmażyć indyka (około 5 minut). Koniecznie przyprawić solą i pieprzem do smaku.
  4. Wlać olej z suszonych pomidorów, a następnie dodać czosnek i suszone pomidory.
  5. Smażyć przez 1-2 minuty. Po tym czasie na patelnie wrzucić upieczoną dymę i porządnie zamieszać.
  6. Dodać ugotowany makaron, pestki dyni oraz szpinak.
  7. Smażyć mieszając przez około 2-3 minuty.
  8. Makaron wyłożyć na talerz i posypać rozdrobniona fetą.
  9. Gotowe, smacznego ;).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *